Je eigen kracht herkennen en kunnen aanboren brengt je verder in je vak. Ik werk vanuit de ontwikkelkracht die eenieder heeft. Dit heeft direct zijn uitwerking op jouw handelen in je dagelijkse praktijk. Het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van je eigen kracht, betaalt zich terug in het kwadraat. Eigenaarschap, Vertrouwen, Verantwoordelijkheid, Reflectie, Ontwikkelen, Passie, Humor, Betrokkenheid en Welbevinden, zijn de sleutels tot deze kracht.

Jouw ontwikkeling en hoe je daar vorm aan geeft, heeft direct zijn effect op de kinderen en collega’s waar jij mee werkt. Leren kijken naar jezelf, ontdekken en verwoorden waar jij voor staat.

Voor wie?

  • leerkrachten, die van start- naar basisbekwaam willen groeien
  • teams, die van collega's naar een hecht team willen groeien
  • directeuren, die met hun team willen werken aan wat er ècht toe doet

Het effect

  • je leert eigenaarschap te nemen voor jouw persoonlijke ontwikkeling
  • vanuit jouw normen en waarden leg je de relatie met die van de ander
  • je leert je kwetsbaar op te stellen zonder onderuit te gaan
  • je ervaart waar je goed in bent en kunt dat inzetten in je werk
  • je leert om te gaan met groepsdruk

Ervaringen Master Challenge

Heb je interesse?

Bel +31 (0)6 1073 0485

Een vierdaags traject dat als volgt is opgebouwd:

1

Dag 1 (½ dag): Ik in relatie tot mezelf

Jezelf kennen is de sleutel voor verdere ontwikkeling. Ken je krachten en je challenges. Leer deze te herkennen en durf deze te benoemen. Dit binnen de veilige omgeving van de groep en de deskundigheid van Master Challengers  waarin vertrouwen een voorwaarde is.

2

Dag 2: Ik in relatie tot de ander

De dag wordt gestart vanuit het thema van de 1ste dag en in de ochtend wordt de overgang gemaakt naar de ander. Je gaat gebruik maken van jouw krachten en jouw challenges en deze inzetten. Passende werkvormen verleiden je om je open te stellen voor de ander en daarbij naar jezelf te kijken.

3

Dag 3: Ik in relatie tot mijn omgeving en mijn maatschappelijke opdracht

Je ervaart het werken in teamverband en hoe je jezelf hierin kunt tegenkomen. Hoe blijf je vanuit je eigen krachten en challenges bij jezelf ook onder groepsdruk, zonder de ander tekort te doen. Werken vanuit jouw en gedeelde passie staat hierbij centraal.

4

Dag 4 (½ dag): Afronding van het traject

We reflecteren op de afgelopen drie dagen en spreken met elkaar af hoe het vervolg eruitziet. Dit kan zijn een leernetwerk of andere intervisie mogelijkheden. Jij bent eigenaar van jouw ontwikkeling. Je maakt concreet hoe je hierin jouw verantwoordelijkheid pakt.

Begeleiders

Dit traject wordt, afhankelijk van het aantal deelnemers, begeleid door:

Resi van der Coer
Resi van der Coer
Anke van der Lee
Anke van der Lee
Ronald Heidanus
Ronald Heidanus

Master Challenge.....en dan......

Master Challenge is het startpunt van jouw ontwikkelproces. Het vervolg kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Een van de manieren waarop dit vorm gegeven kan worden is een leernetwerk met de groep waarmee je Master Challenge ondernomen hebt.

Master Challenge incompany

Ben je nieuwsgierig geworden en ben je een ervaren leerkracht, directeur of op een andere manier betrokken bij onderwijs… Ik bied Master Challenge ook op maat aan. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Heb je interesse?

Bel +31 (0)6 1073 0485