Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven valt…


Voor wie?

  • leerkrachten
  • leidinggevenden
  • (bouw)coordinatoren
  • pedagogisch medewerkers
  • onderwijsassistenten
  • intern begeleiders

Vragen of behoeftes waar ik bij kan helpen:

  • Ik stuit in de praktijk geregeld op problemen
  • Ik ben (beginnend) directeur en wil graag sparren
  • Ik zit even niet lekker in mijn vel

Ik kan ondersteunen met:

Beroepsmatige coaching

Het beroep van directeur basisonderwijs is een boeiend, maar ook een zeer complex vak. Van de directeur wordt verwacht dat hij voortdurend schakelt in zijn rol: hij/zij is allereerst een onderwijskundig, pedagogisch schoolleider. Vervolgens liggen er ook taken als manager, P&O-er, financieel deskundige, sociaal werker en bouwer van een professionele organisatie op je bordje. Hij/zij moet kunnen leiden, sturen, beslissen, luisteren, onderhandelen, delegeren en netwerken en dat is nogal wat.

Zowel startende als ervaren schoolleiders hebben beelden van de toekomst die in belangrijke mate zijn bepaald door hun eigen ervaringen. Coaching is dan ook een proces van bewustwording en van verantwoordelijkheid voor het resultaat. Dat betekent doorgaans dat je nieuw gedrag moet aanleren en dat men ineffectief gedrag moet afleren, kortom dat er iets moet veranderen. Veranderen betekent ook loslaten.

Persoonlijke coaching

Er zijn momenten dat iets niet meer goed voelt, dat je ervan af wilt, dat je jezelf vragen stelt waar je zelf geen antwoord op kunt vinden. Je loopt steeds tegen dezelfde dingen aan. Er leven vraagstukken rond de balans privé en werk of loopbaan. Ik help je om inzichten te krijgen, blokkades op te ruimen en begeleiden je naar autonomie: je maakt keuzes en bent in staat om de daarbij behorende verantwoordelijkheid te dragen.

We gaan samen op zoek naar je biografisch perspectief, je overtuigingen bekijken, deze benoemen en voelen om ze vervolgens in een nieuw perspectief te kunnen plaatsen.
Je leert om jouw omgeving vanuit meerdere perspectieven te zien. Dat leidt tot meer mogelijkheden en meer kwaliteit van keuzes. Niet alleen voor jou persoonlijk, maar ook in relatie tot je partner, familie, vrienden en werk.

Ik geloof in de eigen krachten en mogelijkheden van de mens en bied de coaching om de potentie in jezelf weer vrij te maken.

Vaak zijn twee tot vijf sessies voldoende om je verder te helpen.

Heb je interesse?

Bel +31 (0)6 1073 0485